Het blijft een bijzonder gegeven dat zo veel vrouwen bereid zijn om hun energie, tijd en enthousiasme te steken in de voorbereidingen van de Internationale vrouwendag op 8 maart. Mede door die medewerking valt of staat zo’n dag.

Achter de schermen wordt druk gewerkt. Het thema “Inspireren en Activeren” spreekt eigenlijk iedereen aan. Want wie wil nu niet geïnspireerd worden? En laten we wel zijn als je geïnspireerd wordt dan begint het te kriebelen en wil je aan de slag. Dat hopen we te bereiken deze dag: dat iedereen op een bepaalde manier iets positiefs meeneemt van deze 8 maart en er later thuis of op het werk mee aan de slag gaat.

Wethouder Nelleke Vedelaar verricht opening

We zijn zeer verheugd dat wethouder Nelleke Vedelaar weer bereid is om de opening te verrichten. Nelleke Vedelaar draagt de vrouwenemancipatie een warm hart toe en aan alles merken we dat haar beleid gericht is op samenwerking en het versterken van de onderlinge verbindingen in de samenleving. Zij viert deze dag nota bene ook de verjaardag van haar moeder, dus het feit dat zij hiervoor tijd vrijmaakt geeft wel aan hoe serieus zij De Internationale Vrouwendag Zwolle neemt.

Nelleke Vedelaar geeft na haar openingswoord het startsein voor een multiculturele modeshow. Onder leiding van Carla Boedhoe zijn vrouwen bezig om deze spetterende modeshow voor te bereiden. Laten we hopen dat het dinsdag 8 maart net zo’n lenteachtige dag zal worden als vorig jaar en de donkere wintertinten plaats maken voor wervelende kleuren die ons in een feestelijke en al zomerse stemming zullen brengen. Maar dat is nog niet alles. Zwanet Maas gaat aansluitend met een gezamenlijke stemexpressie de toon zetten. Wie daar enthousiast van is geworden kan er verder mee aan de slag in een workshop die Zwanet later op de avond voor belangstellenden geeft.

De Centrale hal is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten.

In de centrale hal is volop gelegenheid voor het nuttigen van een hapje en drankje. Het Konkeltje schenkt net als voorgaande jaren voortreffelijke koffie en thee. De vrouwen van “De Soroptimisten” gaan heerlijke hapjes maken en onze Turkse vrouwen gaan ons verwennen met schalen vol verschillende lekkernijen waardoor we zeker niet met honger naar huis toe gaan. Kortom de Centrale hal is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten en in alle ontspanning even neer te strijken.
Natuurlijk is er weer een verwenplein. Vorig jaar was de toeloop zo groot dat studenten van Talentstad nu ook hun medewerking verlenen om ervoor te zorgen dat iedereen een massage of schoonheidsbehandeling kan krijgen en niet teleurgesteld naar huis hoeft te gaan. Heb je hard gewerkt, dan is een bezoekje aan het verwenplein zeker de moeite waard.

Lichaam en geest horen in balans te zijn.

En ja, er is dus ook weer een spiritueelplein. Maar we verklappen niet alles. Volg ons op de website en trommel je vriendinnen op. Kom 8 maart naar Landstede, Dokterspad 2 in Zwolle. De inloop is vanaf 17.00 uur. Om 17.30 uur is de opening en vanaf 18.30 zijn de workshops, het verwenplein en het spiritueelplein. De afsluiting is om 21.30 uur.

Sponsor worden?

Er is nog een mogelijkheid om ons programma financieel te ondersteunen. Ben je onderneemster en wil je bedrijf promoten neem dan contact met ons op.

Zwols Vrouwen Platform inspireert en activeert.