workshop uitkiezen

Ontdekkingen tijdens de vrouwendag

Zo’n negenhonderd vrouwen maakten lol, gingen voor inhoud en legden nieuwe contacten. De gratis toegankelijke Vrouwendag, georganiseerd door het Zwols Vrouwenplatform, was wederom een groot succes. De Thorbecke Scholengemeenschap werd 8 maart omgetoverd tot een wereld waar vrouwen op reis gingen van verrassing naar verrassing. Medewerkers van Kleurrijk Zwolle bezochten verschillende onderdelen.

Fotografie Pariya Aliyary

Esther la Cruz deed mee aan: Wat is je hartenwens?
“Twee knaloranje kartonnen loketten trekken gelijk mijn aandacht. Boven elk loket hangt een bord met een tekst erop. Op het ene bord Workshop Uitkiezenstaat geschreven ‘Op wonderen moet u even wachten.’ en op het andere ’Onmogelijkheden doen wij direct.’ “Wat is je hartenwens?” vraagt de vrouw aan mij, die achter het loket van de onmogelijkheden zit. Ze legt me uit dat zij aan de hand van deze loketten en de bijbehorende wensballonnen, in contact wil komen met de bezoekers van de loketten en hen ‘het Goede’www.hetgoede.nl wil overbrengen. Na afloop van ons gesprek krijg ik een opgeblazen ballon mee, met daaraan het kaartje met mijn hartenwens erop. De vrouw achter het loket zegt dat ik de ballon ergens mag verstoppen. Met een brede glimlach op het gezicht zegt ze er achteraan: “Wanneer iemand hem vindt, komt je wens uit.” Het is natuurlijk geweldig als dit echt het geval is, maar dit positieve gesprek alleen al heeft mij goed gedaan.”

Lilly Chavarria Varela bezocht: Vrouwen coachen Meiden
“Ik heb affiniteit met jongeren. Er werd goed uitgelegd wat de mogelijkheden zijn, als je aan het project Vrouwen coachen Meidenwww.magikeven.nu mee wilt doen. Ze zijn op zoek naar vrouwen in de leeftijd van 22 tot 70 jaar die als vrijwillige coach meiden willen bijstaan. Het doel is om meidenWereld Van De Schoonheid - 1 in de leeftijd van 13 tot 27 jaar een steuntje in de rug te bieden, aangezien het op school of thuis of in de vrije tijd niet zo soepel loopt. De bedoeling is dat de meiden een schooldiploma of een startkwalificatie behalen of aan het werk gaan. Tijdens het vragenrondje, werd gevraagd waarom jongens niet in aanmerking komen voor Vrouwen coachen Meiden. Scheen dat er veel meer hulp is voor jongens, dan voor meisjes. Dat had ik zelf niet verwacht. Ik vond het erg leuk om mee te doen omdat ik zelf kinderen heb. Ik weet hoe moeilijk het soms is om jongeren de juiste steun en richting mee te geven.”

Esther Ghebeyehu deed mee aan de workshop: Werk & Cultuurverschillen
“Aan de workshop doen vrouwen mee die in hun werkveld te maken hebben met verschillende culturen en zich willen verdiepen in medeburgers met een andere achtergrond. Rabia Madarun mpauwr.nllegt uit welke invloeden cultuurverschillen kunnen hebben op de werkvloer. Zo kenmerkt de niet-westerse cultuur zich als een wij-cultuur, waarbij familie, indirecte communicatie en emoties een grotere rol spelen dan bij de westerse ik-cultuur, waarbij de individu, directheid en ratio centraal staat. Opgroeien en werken met meerdere culturen kan leiden tot onbegrip. Het blijft een zoektocht om hier een balans in te vinden. Ik vond het een eyeopener en leerzaam.”

Monique van der Meer ging naar de Kruidenworkshop
“Het ruikt heerlijk in het klaslokaal. Potten met verschillende gedroogde kruiden staan klaar. De vrouwen mogen hiermee een cadeautje voor zichzelf maken: een gezichtscrème, een theezakje, een badzakje of een kruidenzakje om lekker te kunnen slapen. Na een korte uitleg van Fenneke Janssens www.vincacoaching.nl/ over de kracht van kruiden en haar coachingstuin, gaan alle kruidenpotjes open. Ik besluit een kruidenzakje te maken om later lekker te slapen. Een hele uitdaging omdat ik helemaal niet met naald en draad overweg kan. Maar het is gelukt. De combinatie van hop en lavendel geurt heerlijk, ontspant en is slaapverwekkend, wordt me beloofd.”

DrankjesLekker Eten.Travers WelzijnWereld Van De SchoonheidWorkshop - Tai ChiKleurrijk Zwolle ›