beperkt-houdbaar

De maakbare mens; hoe maakbaar ben jij?

Of iemand lekker in z’n vel zit is vaak af te lezen aan het uiterlijk. Je lichaamshouding en de uitdrukking van je gezicht geven weer hoe het van binnen met je gesteld is. 

beperkt houdbaarAndersom is vaak ook waar: door ons uiterlijk een oppepper te geven verstevigen we vaak ons zelfvertrouwen. Hoever willen we daarin gaan?  Wat als je gezicht of je figuur niet overeenkomen met je binnenkant en een ‘normale’ schoonheidsbehandeling niet het gewenste resultaat oplevert?

Zijn we bereid om plastische chirurgie toe te passen om de buitenwereld het beeld te tonen zoals wij willen overkomen?  Wie bepaalt de norm van een schoonheidsideaal? Hoe zelfstandig is de geëmancipeerde vrouw als we worden beïnvloed door onze omgeving en door de gefotoshopte modellen in de media? Wanneer aantrekkelijke mensen een streepje voor hebben tijdens sollicitaties en tentamencijfers hoger uitvallen als je er leuk uitziet?

Het Zwols Vrouwen Platform, in samenwerking met Stedelijk museum Zwolle, nodigt U uit om mee te praten over dilemma’s die met cosmetische ingrepen te maken hebben. Aan de hand van fragmenten uit de spraakmakende documentaire van Sunny Bergman ‘Beperkt houdbaar’ gaan wij met elkaar in gesprek. Er zijn verschillende ervaringsdeskundigen aanwezig die dieper ingaan op de invloed van het huidige schoonheidsideaal en de maakbaarheid van ons uiterlijk.

We hopen uw en ons blikveld te verruimen over een onderwerp dat ons allen aangaat.

 

Deze avond is gegeven in oktober 2014