Eerste programma’s Internationale Vrouwendag

Eerste programma’s Internationale Vrouwendag

De vier wijkprogramma’s voor Internationale Vrouwendag 2020 in Zwolle zijn bekend!

Assendorp, Stadshagen, Zwolle-Zuid, en Holtenbroek hebben een boel gezellige en informatieve activiteiten op de planning staan, zie onderstaande programma’s.

lees verder

Glaasje wijn met het Zwols Vrouwenplatform

Glaasje wijn met het Zwols Vrouwenplatform

In het ’t Kroegje aan de Steenstraat 9 in Zwolle kunnen Zwolse vrouwen op 16 januari 2020 gratis wijn drinken met het Zwols Vrouwenplatform!

Sylvia van Raay (de uitbater van ’t Kroegje in het Wytenhuis waarvan het interieur al 80 jaar niet is veranderd), heeft samen met het Zwols Vrouwenplatform een oude traditie uit de 15e eeuw weer nieuw leven ingeblazen. In 2019 bleek het al een groot succes, met een grote opkomst en een gezellig samenzijn.
Alle vrouwen van Zwolle zijn welkom om gratis wijn te komen drinken, tijdens deze ‘nieuwe’ traditie die we jaarlijks willen laten terugkomen om al proostend het nieuwe jaar in te luiden!

Zet jezelf aanwezig op het facebookevenement en nodig je vriendinnen uit!

lees verder

FEMTALK ZWOLLE

FEMTALK ZWOLLE

Hoe verdeel jij zorg en werk? Vrouwen in Nederland besteden nog altijd twee keer zoveel tijd aan zorg dan mannen. Zij zorgen voor de kinderen, voor het huishouden en steken tijd in mantelzorg. Dit belemmert soms werken of fulltime werken. Hoe zit dat bij jou? Werk jij en zo ja, hoeveel? Of waarom werk je niet? We gaan tijdens deze avond graag met vrouwen uit de regio in gesprek!

Vrouwenplatform Carree organiseert deze FEMtalk in samenwerking met Het Zwols Vrouwenplatform.

PRAKTISCHE INFO
Datum en tijd: dinsdag 19 november 2019 van 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Stadhuis, Grote Kerkplein 15, Zwolle FEMTALK

De regionale FEMtalk wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Alliantie Samen Werkt Het! De FEMtalks richten zich op de positieverbetering van financieel kwetsbare groepen vrouwen.
De “Alliantie Samen werkt het!” is een samenwerking van Bureau Clara Wichmann, Movisie, Nederlandse Vrouwen Raad, WO=MEN, WOMEN Inc. en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en loopt van 2018 tot en met 2022.

PROGRAMMA
19.30: Inloop
20.00: Opening door wethouder Klaas Sloots
20.10: Introductie FEMtalk & inleiding thema door: Ada van Apeldoorn, algemeen bestuurslid Carree
20.30: Sprekers/rolmodellen over hun weg naar werk en verdeling zorg en werk
21.00: In gesprek met vrouwen uit de regio Zwolle, wat vinden zij?
21.30: Wat is nu ons eindoordeel? Input voor de landelijke alliantie en Den Haag!
22.00: Einde

AANMELDEN EN VRAGEN
U kunt zich aanmelden via de website van Carree.
Voor overige vragen kunt u bellen naar Carree op nummer 06-15429550.

lees verder

Oproep van Travers en WijZ

Oproep van Travers en WijZ

Dag vrouwen in Stadshagen, Westenholte en Spoolde,

Vanuit Travers en WijZ zijn we begonnen met het voorbereiden op de viering van Vrouwendag 2019. Op 8 maart zal dit voor het eerst plaatsvinden in het cultuurhuis van 17.00 tot 21.00 uur. We willen daar zoveel mogelijk vrouwen naar toe krijgen om elkaar te ontmoeten, nieuwe activiteiten te doen, geïnspireerd te worden door andere vrouwen en verwend te worden.

Een van de activiteiten is met een groepje vrouwen een presentatie,voorstelling misschien modeshow maken. We hebben daarbij een professionele regisseur die hierbij helpt. Donderdagavond 24 januari om 20.00 uur komen we voor het eerst bij elkaar in Levelz.

Iets voor jou? Je mag het ook doorsturen naar zussen, moeders, dochters, buurvrouwen… van 12 tot 100 jaar welkom!

Ik hoor graag of je belangstelling of vragen hebt.
Groet, Esther Rooseboom

Travers Welzijn
e.rooseboom@travers.nl

lees verder

What Women Want!

What Women Want!

Het Zwols Vrouwenplatform organiseert De Denktank-bijeenkomst voor Zwolse vrouwen. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk en iedereen is welkom in het Vakbondshuis van het FNV.

Vragen als ‘Waar zit een stuk ongelijkwaardigheid?’ ‘Tegen welke zaken lopen vrouwen aan?’ ‘Waar heeft een vrouw ondersteuning nodig en hoe kan het ZVP hierin een rol spelen?’ zijn de onderwerpen waar we het graag met jullie over willen hebben. Het Zwols Vrouwenplatform wil op deze manier in gesprek gaan met Zwolse vrouwen om samen na te denken over waar vrouwen behoefte aan hebben in deze moderne tijden. Jullie mening doet er toe!

De Denktank-bijeenkomst is belangrijk voor het Zwols Vrouwenplatform en de invulling van hun rol voor vrouwen in de toekomst. Uiteraard heeft De Denktank-bijeenkomst ook verbinding van vrouwen tot doel, iedereen is welkom.

Tijd: 19:30 uur

Adres: Koggelaan 3A, in Zwolle.
Parkeren kan achter het Vakbondshuis.

lees verder

AVG-wet

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywetgeving – de zogenoemde AVG-wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Ook Zwols Vrouwen Platform Zwols Vrouwen Platform  is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring:

Persoonsgegevens die wij verwerken

Zwols Vrouwen Platform verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam
– E-mailadres

lees verder

Word sponsor van Internationale Vrouwendag Zwolle 2017

Word sponsor van Internationale Vrouwendag Zwolle 2017

Het Zwols Vrouwen Platform is een “paraplu-organisatie” voor de bij haar aangesloten vrouwen­organisaties. Participatie van vrouwen in Zwolle naar een hoger plan brengen is ons doel.
Hiervoor organiseren we jaarlijks o.a. de Internationale Vrouwendag op 8 maart van ieder jaar. De Internationale Vrouwendag is een dag van ontmoeting; vrouwen maken kennis met elkaars cultuur, achtergrond en levenswijze. Door dit samen te doen ontstaat persoonlijk contact en wordt betrokken­heid en verbondenheid gerealiseerd. Dit leidt voor menig vrouw tot participatie in de directe eigen leef­omgeving of juist gericht op de persoonlijke ontwikkeling.

lees verder

Fotoverslag INVD 2016 Marjolein Roebers

Fotoverslag INVD 2016 Marjolein Roebers

Het foto verslag van Marjolein Roebers staat online! Bekijk nu een selectie.

lees verder

Fotoverslag INVD 2016 Carry Premsela

Fotoverslag INVD 2016 Carry Premsela

Het foto verslag van Carry Premsela staat online! Bekijk nu een selectie.

lees verder

Plan je avond van te voren

Plan je avond van te voren

Vind je het handig om nu al te weten waar je welke deelneemster kan vinden?

lees verder

Vrouwendag Zwolle mede mogelijk gemaakt door…

Vrouwendag Zwolle mede mogelijk gemaakt door…

De Internationale Vrouwendag Zwolle, wordt georganiseerd door het Zwols Vrouwenplatform. Dit is een paraplustichting voor een groot aantal organisaties.  Het meerendeel van de vrouwen -die door hun deelname aan de Vrouwendag mogelijk maken- is lid van één van de onderstaande organisaties.

Meer informatie + link naar websites >>
2016-INVD-aangesloten-organisaties

lees verder

Poster Internationale Vrouwendag Zwolle

Poster Internationale Vrouwendag Zwolle

Elk jaar maken we een poster die we op heel veel locaties in Zwolle ophangen om zoveel mogelijk vrouwen te bewegen om naar de Vrouwendag in Zwolle te komen. Kom jij ook?

lees verder

Zwols Vrouwenplatform zoekt fotograaf voor INVD 8 maart 2016

Zwols Vrouwenplatform zoekt fotograaf voor INVD 8 maart 2016

Het Zwols Vrouwenplatform is per direct op zoek naar een fotograaf die (als vrijwilliger) op de Internationale Vrouwendag Zwolle foto’s wil maken.

Het evenement wordt ’s avond gehouden en de foto’s worden op social media en op deze website gebruikt. We kunnen je er helaas geen financiële vergoeding voor geven. Wat er tegen over staat is dat je met naam en toenaam op onze website komt en dan je een podium hebt voor jouw foto’s.

lees verder

Inspireren en Activeren

Inspireren en Activeren

Het blijft een bijzonder gegeven dat zo veel vrouwen bereid zijn om hun energie, tijd en enthousiasme te steken in de voorbereidingen van de Internationale vrouwendag op 8 maart. Mede door die medewerking valt of staat zo’n dag.

lees verder

HIGH TEA en BESTUURSWISSELING

HIGH TEA en BESTUURSWISSELING

Na een pas op de plaats rust na de succesvolle internationale vrouwendag op acht maart jl., organiseerde het bestuur van Zwols Vrouwen Platform een high tea op het landgoed Isis Sofia in Dalfsen om alle vrouwen en vertegenwoordigsters van aangesloten organisaties te bedanken voor hun enorme inzet.

lees verder