16:00 Rondleiding World Press Photo Zwolle

Combineer je bezoek aan de internationale Vrouwendag aan Zwolle met de tentoonstelling World Press Photo Zwolle. Op deze dag is er in de Grote Kerk in Zwolle een speciale rondleiding gericht op vrouwen en hun positie in de wereld. Aanmelding vooraf is niet nodig, tijd: 16.00 uur, toegang: normale tarieven.

Aansluitend kan je naar de internationale vrouwendag deze wordt gehouden in de Thomas a Kempis College, Schuurmanstraat 1. Inloop vanaf 17.45

Facebook.com/worldpressphotozwolle/

Website

8 maart 2017, Internationale vrouwendag en World Press Photo

jurkenOp 8 maart wordt wereldwijd Internationale Vrouwendag gevierd. World Press Photo wil ons bewust maken van wat er speelt in de wereld, ook waar dit het lot van vrouwen betreft zoals de ontvoering van 276 schoolmeisjes in Nigeria door de islamitische groep Boko Haram, wat “Westers onderricht is verboden” betekent. De foto’s op World Press tentoonstelling brengen deze ingrijpende gebeurtenissen dichterbij, zoals  de winnende foto van een kind van vluchtelingen, dat via prikkeldraad wordt doorgegeven. Op deze dag is er in de grote kerk een speciale rondleiding gericht op vrouwen en hun positie in de wereld. Aanmelding vooraf is niet nodig, tijd: 16.00 uur, toegang: normale tarieven.